Vorssammuseo 3.0

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Nyt se on täällä! Art Häme ja Re3 vieraat kolkuttelevat ovella!

Forssan museolla on elokuun aikana ollut monenlaista tohinaa. Työntekijät ovat ahertaneet kuin pienet muurahaiset järjestäessään Art Häme ´14 -tapahtumia, Vinkkelin ja ArtSiro -kilpailun näyttelyä sekä valmistautuessaan ottamaan vastaan kansainvälisiä Re3 -tekstiiliperintöprojektin vieraita.

Hei! Me ollaan mukana Re3 -tekstiiliperintöprojektissa.
Huomenna tapahtuma alkaa ja me olemme valmiina! Re3 -tekstiiliperintöprojektin vieraat saapuvat Forssaan keskipäivällä ja meitä museontyöntekijöitä voi nähdä sekä kaupungilla että Art Hämeen tapahtumissa 19 henkisen ryhmän mukana. Ryhmämme koostuu 11 puolalaisesta ja 8 saksalaisesta. Ryhmämme on lämminhenkinen, joten älä kainostele tervehtiä meitä. Tule ottamaan osaa iloomme ja harjoittelemaan kielillä puhumista. Me emme pure!

Muoti, perinne ja tekstiilin uusiokäyttö kiinnostavat.

Olemme vieraidemme kanssa mukana Art Hämeen tapahtumissa, torstaina ottamassa osaa moron-tossujen työnäytökseen (klo 14-16 Forssan museolla) ja kuvataidekoulun kukka -työpajaan (klo 14-16 Kuvataidekoululla). Olemme myös mukana kukittamassa Wahrenin patsaan illalla klo 18, sen jälkeen siirrymme vieraidemme tervetuliaisjuhlaan museolle, jonne olette tervetulleita ottamaan osaa, mutta älkää unohtako, että kukituksen jälkeen teillä on mahdollisuus myös osallistua Kehräämöalueen Pumpulienkeli -opastukseen.

Perjantaina olemme järjestäneet vieraiden ohjelmaamme aikaa teille! Teillä on mahdollisuus saada selville, millaisia ihmisiä 19 jäsenisessä ryhmässämme on mukana. Vieraamme esittäytyvät klo 14-16 Forssan museolla ja kertovat omista Re3 toimistaan maassaan. Teillä on myös mahdollisuus nähdä, mitä he ovat keksineet luoda ArtSiro -haasteen Finlayson-Forssan pussikankaista. He tuovat mukanaan omat työnsä ArtSiro -näyttelyyn, joka on yleisölle avoinna 27.9.-7.9.

Re3 Apoldassa, Saksassa. Kuvat Tanja Härmä.
Art Hämeen -ohjelma on täynnä monenlaista tapahtumaa ja eri-ikäisille. Lauantaina klo 10-12 Forssan museo järjestää yhteistyössä kirjaston kanssa lapsille seikkailuretken, jossa duunataan Kehräämöaluetta 2000-luvulle. Iltapäivällä lähdemme vieraiden kanssa katsomaan Korteniemen perinnetilan tapahtumia. Korteniemellä on yleisöllekin koko päivän tarjolla suomalaista perinnettä, savusaunan lämpöä ja ruispuuroa.

Sunnuntaina kansainvälinen ryhmämme ottaa suunnan Tammelaan, Forssan juurille, ja tutustuu paikalliseen tekstiili- ja keramiikkakoulutukseen sekä historiaan. Samaan aikaan Forssan museolla yleisöllä on mahdollisuus ottaa osaa klo 13 Kirjavan Kankaan Kaupunki -opastuskierrokseen.

Huh hei, tapahtumaa ja tekemistä riittää... Toivottavasti nautitte luomistamme tapahtumista, meille on ilo elävöittää Forssan kulttuurielämää!

teksti Minna Lehtola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti