Vorssammuseo 3.0

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Yhdessä tekstiiliperintötossun jäljillä!

Viime lauantaina 16.8. Re3-tekstiiliperintöprojektin myötä Forssan museo järjesti pilottikurssin moron -tossun valmistamisesta. Jo viime vuoden joulukuussa, projektin toteutusta suunniteltaessa, mietittiin, mitä vorssalaista tekstiiliperintöä halutaan elvyttää. Yhteisessä ideointilaisuudessa yleisöltä tuli toivomuksena morontossujen valmistaminen.

Moron -tossukurssin materiaalia. (Kuva Minna Lehtola)


Lauantain kurssi oli täynnä ja tarjolla oli moron -tossu kokoja lastenmallista isojalkaisen miehen tossuun. Puisia lestejä, joita valmistukseen tarvitaan, teetettiin 20 kappaletta Forssan Nuorten työpajalla. Tossut voi tehdä erilaisista kangassuikaleista kuten farkkusta, mutta kurssilla käytetyt suikaleet olivat enstexiä, trendivihreää Forssaa. Enstexsuikaleet kurssille lahjoitti Foxa Oy ja kangassuikaleet ompeli Nuorten työpaja.

Moron -tossun aloitustekniikka. (Kuva Minna Lehtola)

  
Kurssilla oli lämminhenkinen tekemisen meininki ja moron -tossujen valmistaminen ei jää tähän. Seuraavan kerran morontossujen historiaan ja tekoon voi tutustua Art Hämeen aikaan torstaina 28.8. klo 14-16 Forssan museolla. Tällöin paikalla on myös Re3 projektin kansainvälisiä yhteistyökumppaneita Puolasta ja Saksasta. Sinulle on tarjolla mahdollisuus sanoa heille "Moron!" kurssilla tai seuraavana päivänä klo 14-16, kun he esittäytyvät museolla.

Teksti Minna Lehtola2 kommenttia:

  1. Oi, vieläkö tulee kurssseja noiden tossujen tekoon? Niin kovasti tahtoisin sellaiset esim. itselleni tehdä, noita kun on Ronttismäessä tullut ihasteltua ja katseltua :)

    VastaaPoista
  2. Suunnitelmissa on, että kursseja järjestetään, mutta vasta vuoden 2015 puolella. Lestejä museolla on useampi kappale ja useaa eri kokoa. Kannattaa seurata tiedotustamme ja tervetuloa mukaan!

    VastaaPoista