Vorssammuseo 3.0

torstai 19. kesäkuuta 2014

Nuoren kesätyöntekijän aatteita museotyöstä

Kun kesätöistä puhutaan, ei ole museoapulaisen työ Forssan museolla ollenkaan hassumpi. Se tarjoaa vaihtelua ja on myös pitkälti itsenäistä. Työkuvaan kuuluu opastamisen ohella muun muassa pihan siistimistä Ronttismäen tehtaalaismuseolla ja auttelemista sekä tapahtumissa että Forssan museolla. Kunhan käyttää päätään ja on reipas, pääsee jo pitkälle. Kiinnostus historiaankaan ei olisi pahitteeksi.

Koska työpaikkana on yleensä Ronttismäki, on ilmapiiri tavallisesti rauhallinen ja rento. Näitä ominaisuuksia arvostaville työ on mainio, vaikkakin ahkeruus on aina hyvästä. Museokävijöiden määrä taas joko loistaa poissaolollaan tai sitten heitä tulee solkenaan riippuen ajankohdasta. Hiljaisina päivinä ei kumminkaan ole vaaraa työnpuutteesta, sillä nurmikon leikkuu, ja rikkaruohojen kitkeminen tulee aina tarpeeseen. Kaikenkaikkiaan ei Ronttismäen museolla ole huono työskennellä.


Joskus tarvitsee tarjota auttavaa kättä teatteriesityksissä tai Kehräämöllä järjestettävillä Ehtootoreilla kuin myös muissakin tilaisuuksissa. Silloin vain menee rohkeasti kysymään, voiko auttaa jotenkin. Myöskin lippujen myyminen voi tulla tutuksi siinä samalla. Historiaa harrastaville hieno kesätyöpaikka, mutta sopii se muillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti