Vorssammuseo 3.0

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

NÄYTTELYSUUNNITTELIJAA ETSIMÄSSÄ

Projektipäällikön alkuvuosi on mennyt pääosin paperityön kimpussa. Projektin raportointi rahoittajalle selvensi, mitä viime kuukausien aikana on tapahtunut. Paljon on aloitettu erilaisia aihioita, joista projektikokonaisuus konkretisoituu. Tulevan visioinnissa on muistettava projektin ydin, museon asiakas. Projektissa on neljä kantavaa palkkia, johon runko nojaa: perusnäyttelyuudistus, asiakaspalvelu, museopedagogiikka ja osallistaminen.

Näyttelysuunnittelijan valinta on ollut alkuvuonna ajankohtaista. Hankintaprosessissa apuna on ollut eri alojen ammattilaisia. Sen aikana hahmottui mitä ollaan tekemässä ja mitä vielä pitää tehdä, ennen kuin suunnittelutyö voi alkaa. Päämäärän saavuttamiseksi on otettava vielä lukuisia askeleita, jotka vievät prosessia eteenpäin. Sivu- ja harha-askeleet ovat tuoneet raikkaita tuulahduksia ja sekoittaneet ajatuksia sopivasti.

Forssan museoon on käynyt tutustumassa usea näyttelysuunnittelijaehdokas. He saivat normaalista opastuksesta poikkeavan kierroksen, joka koostui rakennuksen ja käsikirjoitusluonnoksen esittelystä. Vaikka kierros oli sama kaikille, alkoi loppuvaiheessa tuleva näyttely konkretisoitua omissa silmissä. Enää ei nähnyt nykyistä näyttelyä vaan visioi jo uutta huolimatta siitä, mitä samassa paikassa oikeasti oli. Tosin tuleva suunnittelija pistää varmasti kierroksen taas uusiksi ja herättelee meitä tiivistämään tarinaa. Odotamme mielenkiinnolla millaiseksi näyttelytyöryhmä muodostuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti