Vorssammuseo 3.0

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tietty jees, mutta missä työväenaatteen tarinat ja esineet?

Kiva kronologia”
” Eri vuosikymmenet ja tuhatluvut on soviteltu sopuisasti. Vanhat asiat voi kertoa modernillakin tavalla”
” Monipuolinen, hyvin rakennettu kokonaisuus”
” Tietty jees”
” Wiksbergin herrainreki talonpoikaistalon eteen? [ Missä ] ensimmäisen maaseutulyseon esineistö, työväenaatteen tarinat ja esineet? *
” Kalle Aaltonen...” **
”Kakka paikka!”


Kehräämön Joulutorilla  2.12.12 palautteen antajia riitti. Kuvat: Tanja Härmä
Yllä palauttetta, jota Forssan museon palautemittariin on kertynyt joulukuun alusta alkaen. Palaute liittyy museolla parhaillaan esillä oleviin uuden perusnäyttelyn luonnoksiin. Museon asiakkaat ovat joulukuun aikana päässeet myös kirjaamaan ylös 70-luvun ydinesineitä tulevaa 70-lukuinteriööriä varten.  Mainituksi ovat tulleet mm. parmanvihreät keittiökaapit ja Finlaysonin isokuosiset verhot. Myös Esko Aaltosen ottamien henkilökuvien top ten–äänestys on  käynnissä museolla. Eniten ääniä keränneet valokuvat näkyvät sekä tulevassa näyttelyssä että alakerran asiakaspalvelutiloissa. 

Luonnokset, valokuvat ja seitkytlukuideaseinä ovat fyysisesti esillä vielä tällä viikolla. Luonnoksiin voi tutustua myös Forssan museon Facebook-sivujen kautta. Sinne luonnoksista voi myös jättää palautetta vielä joulun jälkeenkin. Tammikuun alussa vanha perusnäyttely puretaan väliaikaisvarastoon. Purkamistyön ja alakerran tilasaneerauksen jälkeen alkaa uuden rakentaminen.

Hyvää joulua blogin lukijoille - tapaamisiin ensi vuonna! Ps. 

Vastauksia palautemittarin kommentteihin ( vastaukset löytyvät myös museon palautemittarista): 

* Viksbergin herrainreki sijoittunee talonpoikaisesta Lounais-Hämeestä ja Wahrenista kertovien osastojen väliin. Lähikontaktia talonpoikaisteemaan on vaikea tilallisista syistä välttää. Ajallisen kronologian kannalta reen ja talonpoikaisosaston on myös järkevää sijaita lähekkäin. Näyttelyyn sopivaa ensimmäisen maaseutulyseon esineistöä museokokoelmissa ei ole. Tärkeä asia tulee esiin muilla keinoin. Työväenaatteen tarinat ja tapahtumat esittäytyvät arkistoaineiston ja valokuvien kautta. Esineistöä sen sijaan on säilynyt vähänlaisesti mutta se vähä on toivottavasti sitäkin puhuttelevampaa. 
** Kalle Aaltosen, paikallisen kulkurin ja torimaalarin, tunsivat aikanaan lähes kaikki forssalaiset ja hänen maalauksiaan löytyy yhä monen kodin seinältä. Aaltosesta on tehty myös fiktiivinen elokuva. Yritämme saada näyttelyyn jonkin hänen maalauksensa - tai jotain muuta Aaltoseen liittyvää! 

Kiitokset kommenttien jättäjille! 

Some feedback we received concerning of the architectural sketches of forthcoming exhibition: ”Nice chronology” ” Well chosen themes” ” Fine, of course” “ Why an old sledge from the Wiksberg manor is in front of peasant´s house?” “Shitty place!” Feedback will be collected until 23th of December. In the beginning of January the old exhibit will be unpacked. There are a lot of hard work ahead but we are really looking for it.  Meanwhile...Have a Wonderful Christmas Time &  See You Next Year! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti