Vorssammuseo 3.0

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kivojen Salaisuuksien kerho

Museon kätköistä löytyi vanha tallukas. Kuinka se on tehty, kuka sitä on käyttänyt, missä sillä on kävelty? Kaikkiin kysymyksiin ei museostakaan löydy vastausta. Kerro meille kenkäsi tarina. Sillä aloitimme Heikan koulussa KiSa-kerhon  (Kivojen Salaisuuksien kerho) jokunen viikko takaperin. Tarinan kuultuamme alkoi toteutus. Kerholaiset repivät, liisteröivät ja muotoilivat. Salaisuuksiin etsittiin vastauksia, jotka kätketiin laatikkoon tuevien sukupolvien löydettäväksi.

Museossa esineet kertovat tarinoita, tässä päivässä sen tekevät ihmiset. Se mitä jäljelle jää, päätyy kaatopaikalle, kierrätykseen ja joissain tapauksissa museon varastoon. Esineen ja sen tarinan mahdollisuudet ovat koululaisillekin jo tuttuja, vain mielikuvitus on rajana. Nyt on aika kertoa se.


Päädyimme Heikalle iltapäiväkerhoa pitämään onnellisen sattuman kautta. Kouluissa on meneillään kehittämisprojekti, jossa etsitään iltapäivätoiminnalle erilaisia muotoja kerhojen kautta. Me taas haluamme löytää museolle uusia tapoja olla läsnä. Luonnollinen ratkaisu oli lyödä hynttyyt yhteen ja ideariihen jälkeen löysin itseni nauttimasta tekemisen meiningistä yhdessä Anne-open ja kerholaisten kanssa.

Tarinoista saa pilkahduksen oheisten videoiden ja kuvien kautta. KiSa-kerholaisten töihin voit tulla tutustumaan Forssan museon Aulagalleriaan joulukuun ajan. Eveliina, Vilma, Antton, Ida, Emmi, Onni M, Onni I. ja Toni kertovat meille salaisuuksia.


Lisäilemme videoita myöhemmin...FuSe-club ( Fun Secrets -club)  told us creative stories. We found an old shoe from our museum's storage and took it along to Heikka school. Our secret was to tell stories with pupils. They formulated, teared and plastered. Finally the storiers and secrets of their shoes were finished and you can see the results in Forssa Museum until Christmas. Our project found new means to be present and we all had fun. In the videos you can see some of the secrets told.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti