Vorssammuseo 3.0

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

VORSSASTA KUULUU KUMMIA

.. tai pikemminkin Forssan museosta. Ja jos nyt ei ihan kummia, niin hyviä uutisia kuitenkin!

Projekti Forssan museon perusnäyttelyn uusimiseksi, Vorssammuseo 3.0, on ollut käynnissä reilut kaksi kuukautta. Siihen liittyen kysyimme viime vuoden puolella museon asiakkailta mielipidettä forssalaisuudesta ja nykyisen näyttelyn hyvistä ja huonoista puolista. Saimmekin tietoja ja mielipiteitä roppakaupalla – kiitos niistä! Olemme myös kiertäneet joitakin alueen kouluja keräten tietoa siitä, minkälaisia toimintoja museo voisi tarjota koululaisille. Monta hyvää vinkkiä saatu  kiitos niistäkin! 

Tällä hetkellä näyttelyprojekti on edennyt vaiheeseen, jossa perusnäyttelylle etsitään näyttelyarkkitehtia. Näyttelyarkkitehti vastaa näyttelyn rakenteista ja visuaalisesta ulkoasusta, joten hänen panoksensa projektissa tulee olemaan hyvin näkyvä - tuskin maltamme odottaa lopputulosta. Projektipäällikkö Sanna, on ”viäntänyt ja kiäntänyt” arkkitehtitoimistoille lähetettäviä tarjouspyyntöpapereita liitteineen. Kristiina, projektitutkija, on hikoillut näyttelykäsikirjoitusrungon parissa ja luetuttanut sitä sekä museon henkilökunnalla että muilla kiinnostuneilla.

Kiinnostaisiko Sinua ottaa osaa käsikirjoituksen muokkaustyöhön? Keräämme palautetta käsikirjoitusrunkoon kaikilta kiinnostuneilta. Ota rohkeasti yhteyttä Kristiinaan tai Sannaan  – lähetämme sinulle postia ennen kuin huomaatkaan! 

Tähän asti on toivottu, että Forssan työväenyhdistyksen vaiherikas historia näkyisi näyttelyssä. Toisaalta olisi hyvä huomioida Forssan seudun vahva ja perinteikäs maatalouskulttuuri. Finlaysonin tehtaiden alasajo 80-luvulta lähtien on hyvä tuoda esiin, samoin 90-luvun lama-aika. PickNick on otettava huomioon – kuten myös Forssan urheilu- ja musiikkihistoria.  Jos et halua kommentoida varsinaista käsikirjoitusta, voit tuoda blogin kommenttiosassa esiin Forssan historiaan liittyviä aiheita, joiden juuri Sinä haluaisit näkyvän tulevassa perusnäyttelyssä. Jatkossa käsikirjoituksen eri teemoja avataan myös erillisinä postauksina. Tervetuloa kommentoimaan! 


2 kommenttia:

 1. Onnea uudistustyöhön ja ihanaa, että me muutkin saamme seurata edistymistä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!!

  Seuraamme myös teidän blogianne Kankaanpäässä mielenkiinnolla :-)

  Kiinnostuneille: Kankaanpään museon blogi löytyy osoitteesta http://tulevaisuudenmuseo.blogspot.com/

  Kristiina

  VastaaPoista