Vorssammuseo 3.0

torstai 2. lokakuuta 2014

Lähellä sydäntä!

Aikoinaan Forssan toi kartalle tekstiiliteollisuus, Arja Mattilan suunnittelema Onni kangas sai nimen Miljoonasydän, kun sen myynti kasvoi kasvamistaan. Miten voimme luoda Forssaan tämän hetken Onnen, joka kasvaa miljooniksi sydämiksi?

Vorssasta miljoonien sydämien kaupunki! Kuva: Minna Lehtola


Sitä keräännyimme joukolla pohtimaan Miljoonasydän sykkimään! – Forssa matkailun kartalle seminaariin Kehräämöalueelle. Forssan museo järjesti seminaarin yhteistyössä Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy:n kanssa ja se oli osa museon Lähimatkailun kehittämisprojektia, johon avustuksen on myöntänyt Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Näin seminaarin jälkeen voi todeta, että ideoista ja luovasta hulluudesta ei ole puutetta. Se mitä kaipaamme, on yhdessä tekemistä, kommunikaatiota ja jo olemassa olevan jalostamista. Tarvitsemme kunnon signaalin matkailijoille, täällä on Vorssa ja me ollaan ylpeitä siitä!

Jonna-Marleena Härö: Luuppi, Oulun museot ja tiedekeskus muutoksessa.
 Mitään neonväristä valotaulua emme kuitenkaan kaipaa vaan syke löytyy tapahtumista, tuotteistamisesta, Wahren-leivoksesta ja sekaleivästä makkaralla. Lisäksi emme houkuttele vaan matkailijoita vaan tarjoamme ainutlaatuisen miljöön erilaisten tapahtumien järjestämiseen mm. häiden, tarjoamme palveluita konferenssien järjestäjille ja mikä parhainta yhteisöllisyyttä vorssalaisille.


Seminaarin annista voidaan pohtia, tulisiko Forssaan kehittää Luupin Lulun tyylinen hahmo seikkailemaan Forssan tapahtumiin ja tiedottamaan sosiaaliseen mediaan tai voisimmeko yhdessä järjestää Kehräämöalueelle osallistavan draaman tai lähdetäänkö kaikki mukaan järjestämään viikon pituista kulkuneuvo -tapahtumaa Do Dad´s väen kanssa. Mahdollisuuksia on!

Projektivastaava Minna Lehtola kokoaa seminaarissa esiin tulleet ajatukset yhteen.
Jokaiselle oma koti ja asuinympäristö ovat rakkaita, ne ovat täynnä muistoja, kohtaamisia ja joka päivä syntyy uusia tarinoita. Usealle saattaa syntyä huoli, ajatelleessaan tulevaisuutta, säilyykö alueella tarvittavat palvelut, onko tarpeeksi töitä ja millainen tulevaisuus on lapsille?

Meitä yhdistää halu luoda hyvä asuinalue ympärillemme, halu viedä Forssaa eteenpäin, olotila, että Forssa on hyvä paikka asua ja valtteinamme ovat herkut, tekstiilit, kulkuneuvot, teatteri ja holja mentaliteetti.
Meiltä löytyy tiloja, meiltä löytyy asennetta, pitää vain nostaa hihat ylös ja alkaa töihin!

Teksti: Minna Lehtola

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa työtä - kiitos omasta ja Vorssan historian puolesta!
  Yhtenä vaihtoehtona ohjelmapuolella voisivat olla liveroolipelit joko erillisinä juttuinaan tai osana tapahtumia. Aikanaan Kehräämön Yön osana tehdyt larpit toimivat hyvin ja olivat antoisia sekä larppaajille että myös muille tapahtuman osallistujille.
  Pumpulienkelioppaita eri ajoilta on myös muutaman kerran kokeiltu ja niistä on pidetty.
  Palataan asiaan!
  t. Selma eli Alma eli Merja Isotalo

  VastaaPoista