Vorssammuseo 3.0

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Facebookin arkikuvahaaste Forssan museossa

Facebookissa levinnyt arkikuvahaaste on herättänyt ihmisissä ristiriitaisia tunteita. Osa on ärsyyntynyt tuttavien glamour-arkikuvista, toisaalta arkikuvahaaste on aktivoinut osan hiljaisistakin facebookin käyttäjistä. Minut pyydettiin myös mukaan arkikuvahaasteeseen, mutta oman arkeni sijaan päätin toteuttaa arkikuvahaasteen museon näkökulmasta.

Toteutan arkikuvahaasteen museon näkökulmasta sekä facebookissa että museon blogissa. Facebookiin toteutan arkikuvahaasteen viiden päivän ajan käyttäen museon arkiston valokuvia 1900-luvun alkupuolelta. Ajatuksella, millainen arki ihmisillä oli Forssassa noin 100 vuotta sitten?

Tänne museon blogiin ajattelin toteuttaa arkikuvahaasteen teemalla museon arki huhtikuussa 2014. Millaista työ museossa on?

Tirkistä arkeemme:

Arkikuvahaaste kuva 1/5: Forssan kaupungin taideteosten inventointi: taideteosten dokumentointia mm. valokuvausta ja mittausta kaupungintalon alakerrassa ja eri toimipisteissä.

 


Arkikuvahaaste kuva 2/5: Tietokoneen ääressä ahertamista. Kalenteri täynnä arjen työtehtäviä, opastuksia, kokouksia ja tapaamisia.


 
Arkikuvahaaste 3/5: Finlaysonin -Forssan kankaiden hyödyntämistä museon käyttöön lasten istuintyynyiksi tai museokaupan tuotteiksi kahvia nautiskellen.

 

 

Arkikuvahaaste 4/5: Kesän lähestyessä töihin kuuluu myös Ronttismäen tehtaalaismuseon pihan haravointi ja yleensä museon siistiminen kuntoon kesän vieraita ja toimintaa varten.


Arkikuvahaaste 5/5: Kertoa vierailijoille Forssan historiasta, tekstiiliperinnöstä ja A. W. Wahrenista.
 
Kuuli kulkija kohinan,
laulun laajan lainehista,
näki välkyn vaahtipäisen,
kuullot kummat kinahmissa,
myllyn siiven sirpehessä.
 
Nousivat totiset tornit,
piiput pilviä harasi
Loimijoen laakson tiestä,
Kikkeräisen kalliosta.
Kiersi kehrä kummemmasti
sukkula sutena suihki
rukin rihmoja keräsi,
värttinäisen vääntämiä.
Hepo höyry hengitteli.
 
(Esko Aaltonen: Entisajan Forssaa ja sen väkeä 1984)

Blogin teksti: Minna Lehtola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti