Vorssammuseo 3.0

torstai 20. kesäkuuta 2013

Viittä vaille valmista!

Eilen vietettiin Forssan museon saneerauksen harjannostajaisia. Remontti käynnistyi maaliskuussa ja valmistuu heinäkuun alussa. Arkkitehti- ja valaistussuunnittelutoimisto TAKTin Taina Väisänen ja Seija Kuusinen ovat suunnitelleet muutoksia vanhaa kunnioittaen ja rakennusliike Timo Pekka Oy on toteuttanut suunnitelmat rivakasti ja ammattitaidolla. Remontin aikana museorakennus päivitettiin tähän päivään. Vuoden 1979 sähköjärjestelmä uudistettiin, katto paneloitiin ja lämpöeristystä parannettiin. 

Taina Väisänen ja Seija Kuusinen tarkastelevat kattoa. Kuva Kati Kivimäki.

Edellisessä remontissa talon keskelle avatussa valoaukossa kohoaa nyt sininen hissi. Sininen tietysti siksi, että aikana ennen luonnonsuojelua Loimijoki lainehti milloin sinisenä, milloin vihreänä sen mukaan, millä värillä lankoja kulloinkin värjättiin.

Kuva Kristiina Huttunen.
Hissin lisäksi näkyvimmät muutokset tehtiin alakerran toimisto- ja wc-tiloihin. Toimiston ja wc-tilojen väliset seinät kaadettiin ja entiset hukkaneliöt ovat nyt kokoustila. Kokoustilaa voi hyödyntää työpajoihin, kouluvierailuihin, pienimuotoisiin kursseihin ja tietysti kokouksiin. 70 senttiä  paksu tiiliseinä piti puhkaista uutta ikkunaa varten . Jätelavalta noukimme museon kokoelmiin muutaman tiilenmurikan – ties vaikka itsensä Wahrenin leipomia!

Museonjohtajan käytössä ollut toimisto on muuttunut kaupungin kauheimmasta kauneimmaksi! William Morrisin vuonna 1864 suunnittelema Fruits –seinäpaperi antaa huoneelle oman erityisen tunnelmansa. Uudet tilat inspiroivat ja haastavat: mitä kaikkea kokoustilassa voikaan tehdä? Millaiset toiminnot uuteen viehättävään toimistotilaan nyt sopivat?


Kati Kivimäki ihastelee tapettia. Kuva Kristiina Huttunen.
Uusien tilojen tuomalla innostuksella on hyvä jatkaa näyttelytuotantoon. Muista tilata valaisimet, tarkista kalustesopimus, kysy Tainalta tuvan materiaalit, lähetä graafisen aineiston tarjouspyynnöt ennen lomia…


Yesterday we had roofing celebration of Forssa museum. The renovation is almost finished, and we can already admire the new facilities: meeting room, elevator, beautiful wallpapers in the office. How do these new facilities affect on how and what we shall do at the museum? 

1 kommentti: