Vorssammuseo 3.0

torstai 9. helmikuuta 2012

VALLOITUS VARASTOON


Näyttelykäsikirjoituksen työstämisen rinnalla on syytä tehdä rynnäkkö museon varastoon. Vasta aloittaneelle työntekijälle korvaamaton apu tässä on museoamanuenssimme, joka taikoo pahvilaatikkorivistöstä esiin juuri sen oikean. Karttaa ja kompassia tässä työssä ei ihan tarvittu, mutta kuvaavaa edessä olevalle savotalle ovat varastojemme nimet, Iäisyys ja Helvetti. Iäisyys sijaitsee puoli kerrosta ylempänä kuin matalin sijoituspaikkamme, jossa ilmastointikone tuottaa infernaalista äänimaisemaa.


Näyttelykäsikirjoituksen runko toimi apunamme. Siihen listattu esineistö löysi koordinaattinsa varaston uumenista, tai ainakin osa niistä. Edessä oleva etsintäoperaatio saattaa tarvita tuekseen myös ripauksen hyvää onnea! Esineistön mittaaminen ja valokuvaus helpottaa tulevaa näyttelysuunnittelutyötä ja valikoinnin voi sen jälkeen tehdä kätevästi työpöydän äärestä.

Varastoreissulla selvisi myös, miten kauniit suunnitelmat museosta on aikanaan tehty. Lounais-Hämeen museoksi kaavailtu rakennus olisi sijainnut Korkeavahassa, mutta klassistinen rakennus ei pitkälle tehtyjen suunnitelmien jälkeen toteutunut. Piirustukset lumosivat ja oli helppo eläytyä kyseiseen aikakauteen. Esinevarastoa tutkiessa ja valokuvia selatessa sai käsityksen, millaista museotyö on silloin aikanaan ollut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti