Vorssammuseo 3.0

maanantai 20. toukokuuta 2013

Iloinen ipanapäivä


MLL:n Forssan osaston perinteinen Ipanapäivä järjestettiin lauantaina 18.5. Ronttismäen tehtaalaismuseo oli osa päivän ohjelmaa, ja mukana ideoinnissa ja järjestelyissä oli myös Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys. Kirkkopuistossa oli tarjolla poniratsastusta, pomppulinnaa, ongintaa, puffettia ja museolla keppihevostyöpajaa, kuvasuunnistusta ja satuhetki Aatu-koiran kanssa. Ideointi tapahtui kevään mittaan yhteisissä palavereissa, ja käytännön toteutus kellahti MLL:n tehonaisille.

Mikähän paikka tämä on...?


Tapahtuma toi museolle parissa tunnissa 223 vierasta, mikä on meidän mittakaavassa IHAN TOSI PALJON! Viime kesäkauden koko kävijäsaalis oli 667 kävijää…  Päivän fiilis oli energinen, iloinen ja vilkas lasten juostessa innoissaan tapahtumapisteeltä toiselle. Lämmin pilvipouta kruunasi päivän.

Se, että MLL:n Ipanapäivää järjestettiin nyt yhdessä, liittyi Jyväskylän yliopiston hallinnoimaan Kuulto - Kuntien Kulttuuritoiminnan kehittämishankkeeseen, jossa Forssa on mukana. Kuulto tutkii, miten tuottaa kulttuuria pienissä kunnissa, joissa ei ole ihmistä sitä varten - kuten ei Forssassakaan ole ollut vuoden 2010 jälkeen. Ratkaisua haetaan yhteistyöstä, synergiasta ja päällekkäisyyksien karsimisesta. Mitä kansalais- ja kulttuurijärjestöt tekevät parhaiten, mitä kuntatoimijat voivat siihen lisätä? Miten kunta voi auttaa järjestöjä näiden tehtävässä ja samalla palvella kuntalaisia?

Koiviston neidit ratsailla Kirkkopuistossa.

Jos museo olisi yksinään järjestänyt avointen ovien puuhapäivän lapsiperheille, olisimme saaneet vieraiksi tutut 20 uskollista ystävää. MLL:n siivellä saimme kymmenen kertaa enemmän vieraita, pääsimme esittelemään museotamme uusille kävijöille ja kuulimme kerran jos toisenkin ”mikä viehättävä paikka ja näin lähellä, en ole koskaan käynyt!”. Kiitos MLL, kiitos Museoyhdistys!

Ipanapäivä avasi Ronttismäen tehtaalaismuseon kesän, joka on täynnä yhdistysten järjestämiä tapahtumia

Pienen pojan onnea: kesä, pappa, keppihevonen ja Salama-lippis!

On Saturday the 18th Mannerheim League for Child Welfare arranged their traditional KIDday in the church park, and  the Ronttismäki Factory Workers' museum was part of programme. Ride the pony, bounce in the castle, catch the fish, make your own hobby-horse and listen to the story of Aatu the dog! The sunny day brought to museum 223 visitors within couple of hours - last year the total amount of visitors in this museum was 667. For this we can thank the attraction and energetic presence of MLL


1 kommentti: