Vorssammuseo 3.0

tiistai 24. marraskuuta 2015

Vastauksia kysymyksiin

Blogikyselyn yhteydessä Forssan museolle esitettiin kommentteja ja kysymyksiä liittyen muun muassa näyttelyyn ja museokauppatoimintaan. Tässä poimintoja vastauksineen:

Forssan museolta kyseltiin Forssan historiaan liittyvien ja näyttelyssä käytettyjen aineistojen, kuten kuvien, karttojen ja rakennuspiirustusten ostomahdollisuuksista museokaupasta, taikka internetistä. Myös Kirjavan kankaan kaupunki -perusnäyttelyn kosketusnäyttöjen sisällöt herättivät kävijöittemme mielenkiinnon.

Museo vastaa: Museon kokoelmatietokannan asiakasliittymä www.piipunjuurella.fi sisältää Forssaan ja Forssan seutuun liittyvää aineistoa, joka täydentyy vähitellen kokoelmatyön edetessä. Sivujen aineistot ovat vapaasti selailtavissa ja Piipunjuurella on myös mahdollisuus ostaa tulosteita osoitteessa http://www.piipunjuurella.fi/imageUsage.php tai tietyin rajoituksin myös digikuvia, joista voi itse toteuttaa haluamansa tuotteen omaan käyttöön. Nettisivun linkin takaa löydät ohjeet tilaamiselle, sekä kuvien ja tuotteiden hinnastot.

Piipunjuurella.fi tietokannasta voit tilata aineistoja digitaalisessa muodossa omaan käyttöösi!

Jotkin sisällöt ovat Forssan museolla lainassa, eikä meillä tällöin ole oikeuksia niiden käyttöön muutoin, kuin näyttelytarkoituksessa. Esimerkiksi yksityishenkilöitä koskevat aineistot tai Elinkeinoelämän keskusarkistosta Elkasta lainatut aineistot eivät ole Forssan museon hallinnassa. Aineistoa voi pyytää Elkasta tai muusta aineistojen alkuperäisestä lähdearkistosta.

Museolla ei valitettavasti ole taloudellisia mahdollisuuksia tuottaa ja pitää laajoja myyntituotevarastoja, joten olemme profiloituneet kotiseutukirjallisuuden ja Forssan perintöön liittyvien käsityötuotteiden jälleenmyyntiin. Postikorttien kysyntä on nykyään vähäistä, joten suurten inventaarioiden tilaaminen ei ole mielekästä. Meillä on kuitenkin myynnissä vaihtuva valikoima Forssasta ja forssalaisista kertovaa kuvamateriaalia korttien, tulosteiden ja kirjojen muodossa aina mahdollisuuksien mukaan.


Toinen kysymyksiä herättänyt aihe, oli museon näyttelytoiminta. Tiedusteluja tuli mm. näyttelyn sisällöstä, johon toivottiin Jokioisten alueen historiaa ja kyläkertomuksia. 

Museo vastaa: Kirjavan kankaan kaupunki –perusnäyttelyssä on tulokulmaksi tällä kertaa valittu Forssan tehdaskylän historia, edellisen näyttelyn esiteltyä Lounais-Hämeen aluetta laajemmin jo 35 vuoden ajan. Jonain päivänä tulevaisuudessa valmistamme uuden näyttelyn, johon taas voi valita laajemman seudullisen näkökulman, jos se tuntuu siinä tilanteessa sopivalta. On myös mahdollista koota yksittäisistä aiheista oma erityisnäyttelynsä. Jokainen näyttely vaatii kuitenkin tekijänsä ja rahoituksensa, joten Jokiois-näyttelyä emme voi tässä hetkessä luvata. Tuleva näyttää millaisia projekteja museossa pyörähtelee käyntiin.

Forssan museon museokaupasta löydät kotiseutukirjallisuutta ja Forssan historiaan liittyviä teoksia.

Kirjoittanut: Tuuli Ravantti

1 kommentti:

  1. Upea juttu. Onnea, iloa ja menestystä edelleen Sinulle Reika

    VastaaPoista