Vorssammuseo 3.0

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Käynnistyy. Ei yski.

Museokone käynnistyy. Huomaa, että koneisto on saanut öljyä, koska sivuääniä ei kuulu.

Kolmas kerros hetkeä ennen avajaisia. Kuva: Tanja Härmä.
Forssan museon Kirjavan Kankaan Kaupungin näki ensimmäisen aukioloviikon päätteeksi lähes 2000 ihmissielua. Kiittävää palautetta on satanut laariin. Toimittajat tehneet juttuja. Museon työntekijöitä on taputeltu olalle yhdessä ja erikseen, ja museosta taputuksia on jaettu eteenpäin kaikille niille huipputyypeille, joiden kanssa näyttelyä on rakennettu.( Jos juuri Sinä et ole saanut niin tässä se tulee: Kiitos! Ihan hirveästi! )

                   Tsekkauslistaa asiakaspalvelijoille ja muillekin 

Alakertaan pohjapiirros, josta selviää kiertosuunta.

Museon pienoismallivitriinien päältä pyyhittävä pölyt ja sormenjäljet.

Vessat tarkistettava.Ja hälytykset.

Ja se, kuinka museon lahjakortteja myydään, mihin sarakkeeseen myynti kirjataan. Koko museokauppa! Tanja järjestää ja laittaa.  

Ja se, että kaikki kosketusnäytöt lähtevät aamulla käyntiin niin kuin pitää. 

Kaiken avajaiskrumeluurin keskellä haaviin on satanut näyttelyyn liittyen myös kritiikkiä ja parannusehdotuksia. Esineitä on joidenkin asiakkaiden mielestä liian vähän esillä. Esinetiedot on vaikeasti löydettävissä..Kirjoitusvirheitä on. Museorollaattoria kaivataan. Suurennuslaseja myös. Ahkera kansalainen on pongannut kaupungilta tyhjiä vitriinejä, jotka museon tulisi sisustaa, koska museo = vitriini. Yllättävän vähän haastavia äänenpainoja on silti kuulunut. Ne eivät olisi pahaksi. Ne saavat perustelemaan.

Museolla jatkuvat arjen työt, nyt hieman erilaiset kuin kuluneen puolen vuoden aikana. Projektitutkija parsii jälkiään, toiset suuntaavat katseitaan tulevaan. Mystinen kirjain-numero-yhdistelmä R3 on jotain, josta varmasti kuullaan piakkoin lisää. Ja Piipun juurella, se valmistuu ihan kohta!

Aika näyttää mitä tapahtuu Forssan Formun* tulevaisuudessa. Pimeneekö museo joskus uudestaan? Jatkuuko venäläisvieraiden vuo? Mitkä Mercedeksen opeista jäävät elämään ja mitkä Vorssammuseo 3.0:n museopedagogisista piloteista ovat niitä, jotka osoittautuvat käyttökelpoisiksi jatkossakin?

Museovieraat järjestelevät tilkkuseinää. Hyvä! Kuva: Tanja Härmä.


Seurataan yhdessä museon tapahtumia. Ja käydään paikan päällä, aina kun pirtaan sopii, imppaamassa Loimijoen huuru-usvaista talvi-ilmaa ja käyskentelemässä Kirjavan Kankaan Kaupungin sinisessä ja tiilenpunaisessa tunnelmassa.

Nähdään museolla!

Ps. Käy äänestämässä Forssaa Museoliiton Propagandaprojektissa. Siellä on käänteisen psykologian kiemuroissa uiva Hitler-mainosvideo ja Olgan runo kehystettynä Kehräämön syksyisellä väriloistolla! Äänestysaikaa tämän kuun loppuun!

* Formu= Museoassarin hellittelynimi vanhalle puuvillamakasiinille, jossa Forssan Museon uusi perusnäyttely sijaitsee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti