Vorssammuseo 3.0

perjantai 11. toukokuuta 2012

LEIKKAUKSIA KALLIOMÄESSÄ


Oksasakset kiiltelevät, kun nuori verso napsahtaa poikki. Se saa välittömästi ympärilleen kostean kääreen ja koko paketti sujautetaan pussiin. Seuraava kohde on kutsuvasti merkitty punaisin nauhoin, sillä sen omistaja ei ole kotona. Pusseihin on kerätty vanhoja kalliomäkeläisiä omenapuiden versoja, jotka viedään kiireen vilkkaa Vikstenin taimistolle vartettavaksi. Leikkausoperaatio on suoritettu.

Kalliomäkeläiset ovat aikain saatossa vaihdelleet kasveja keskenään, ja joistain kasveista on kehittynyt oma kalliomäkeläinen kantansa. Arvokkainta olisi saada juuri tällaisia kasveja Ronttismäen tehtaalaismuseon pihalle, jota kehitetään perinnepihaksi. *

Kesäisiä tapahtumia ja talkoohenkeä pyritään ylläpitämään mm. yhteistyöllä Kalliomäen omakotiyhdistyksen, Wahren-keskuksen yksiköiden ja yhdistysten kanssa. Kesällä 2012 on tarjolla kaksi puutarha-aiheista luentoa ja tehdään ensimmäiset istutukset - ainakin ne omenapuut. Jonkin aikaa saamme odottaa satoa, mutta herkullisia omenoita on odotettavissa. Alun perin Laineen neitien istuttaman puun omenat ovat vihreänkeltaista Mustialan Kuulasta, toisesta puusta taas tulee suuria, punakeltaisia, hapokkaita hillo-omenoita.

Yhteisöllisyys on luonteva toimintatapa Forssan museossa, toimintaa ideoidaan yhdessä innostavien ihmisten kanssa. Pienestä kasvaa suurta. Osallistaminen on myös Vorssammuseo 3.0 -projektin yksi tavoite, yhteisöllisyys tulee näkymään myös uudessa perusnäyttelyssä. Miten, siihen vaikutat sinä. Kerro ideasi!


* Kasvienkeräämistyötä tehdään Forssan museossa yhteistyössä MTT:n Devepark –projektin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti