Vorssammuseo 3.0

torstai 14. kesäkuuta 2012

HUNAJAA VAI TERVAA? AINAKIN KRUUNUNJALOKIVIÄ!

Lauantaina 9.6 Vorssammuseo 3.0- projekti osallistui Hämeenlinnan museomarkkinoille, joilla juhlistettiin Hämeenlinnan kaupunginmuseon satavuotista taivalta. Onnea sinnepäin rutkasti vielä näin jälkikäteen! Forssan museon kojulla yleisölle tarjottiin varimakkeeta. Tätä vanhaa forssalaista torijuomaa kului korikaupalla, enkä melkein edes narraa. Juomaa sai maistaa haluamansa määrän. Jotkut pyysivät vain tilkan epäillen, että tarjolla oli holipompelia, kananmunalla ja konjakilla ryyditettyä krapulajuomaa, mutta kyllä se varimakkee oli lämmintä siirappivettä. Kun pyysimme ihmisiä arvailemaan juoman tekoaineita, yleisin arvaus oli "hunaja", toinen "terva", kolmas "mustaherukka". Makuaistia lie sekoittanut toiselta puolen toripihaa leijaileva myyntitervan tuoksu. 


Forssan museon kojulla Vorssammuseo 3.0-arpajaiset, varimakkeeta sekä  Rimppa Soi-opasta . Jostain syystä yhtään  museolaista ei osunut tällä kertaa kuvaan! 


Vorssammuseo 3.0:n puitteissa pidimme myös arpajaiset, jossa palkintona oli Rimppa Soi -opaskirja Kehräämölle sekö VIP-kierros Forssan museolla. Kierroksen voitti Päivi Hämeenlinnasta. Päivi, jos näet tämän, niin voit odottaa postia lähipäivinä! 

Forssan museon käsikirjoitusta on latailtu runsaasti, kiitoksia lukijoille! Kässäri on edelleen vapaasti tutustuttavissa. Käsikirjoitus muuttuu hienoisesti erään mahtavan sattuman johdosta: Forssan museo sai keväällä haltuunsa A.W Wahrenille kuuluneita maailmannäyttelymitaleita sekä henkilökohtaisia ansiomitaleita, joita myöskin "Forssan kruununjalokiviksi" kutsutaan. Mitalien myötä alkoi tutkimusmatka 1800- luvun maailmannäyttelyiden maailmaan ja sen ajan teollisuusyritysten tapoihin rakentaa brändiä. Matka ei ole vielä ohi - tulokset nähdään tulevassa perusnäyttelyssä. Sillä välin mietimme säilyketölkeistä koottavia messupyramideja, vuoden 1851 maailmannäyttelyn Kristallipalatsia & Prinssi Albertia sekä Forssan ihania viinarypäleitä. Miettikää tekin - ja jakaa mietteenne meidän kanssamme! 


1 kommentti:

  1. Kysyimme Millaisen museon arpajaisiin osallistujat halusivat. Koosteena vastauksista muodostui "kertova nähtävyys, joka on kirjavan perinteinen, mutta erikoinen, eloisa ja ajatteleva kahvittelukeskus". Näin siis valmiiden vaihtoehtojen perusteella.

    Vapaa palaute kiteytti mahdollisuutemme tulevan museon suhteen, kunhan siellä on hyvää sisältöä: "Elävän, toiminnallisen....tai melkein minkä tahansa!"

    Entä millaisen museon sinä haluat?

    VastaaPoista